Zarzuela valenciana (stoofschotel van vis en zeevruchten)
Geniet van de smaak van de Middellandse zee met deze heerlijke zarzuela valenciana. Een smaakvolle stoofschotel van vis en zeevruchten met ui, knoflook, saffraan en pittige Spaanse peper. Onweerstaanbaar en gemakkelijk te bereiden.
Ingrediënten
• 4 Eetlepels droge sherry
• 0.5 bosje platte peterselie (fijngehakt)
• 1 citroen (in partjes)
• 5 eetlepels milde olijfolie
• 1 eetlepel tomatenpuree
• 500 gram gemengde zeevruchten (diepvries)
• 1 glas droge witte wijn
• 1 laurierblaadje
• 1 mespunt saffraanpoeder
• 1 middelgrote ui (fijngesnipperd)
• 0.5 rode peper (fijngesnipperd, zonder zaadjes)
• 3 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
• 1 theelepel paprikapoeder
• 3 trostomaten (in kleine blokjes, rijp)
• 1 visbouillontablet
• 400 gram witvisfilets (naar keuze, in gelijke blokjes)
- Verwarm de olie in een grote wijde pan of wok en fruit de ui op lage stand gedurende circa 5 minuten zacht en goudbruin.
- Voeg de knoflook, laurier, saffraan, paprikapoeder en Spaanse peper toe en fruit nog een paar minuten op lage stand tot alles gaat geuren.
- Voeg dan de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en bak tot de tomaat zacht is en de saus iets gaat binden.
- Voeg de sherry, de wijn en het bouillonblokje toe en kook even op hoog vuur tot de alcohol verdampt is.
- Verdeel de zeevruchten en vis gelijkmatig over de saus. Laat met deksel op de pan op lage stand circa 15 minuten stoven.
- Bestrooi de zarzuela met peterselie.