Babi Pangang is een authentiek gerecht met varkensvlees. De geroosterde of gebakken hamlappen worden geserveerd met een Chinese pangang saus. De saus kenmerkt zich door een zoetzure smaak. Babi Pangang heeft haar oorsprong in de Chinese keuken en is door immigranten meegenomen naar Indonesië.
Ingrediënten
- 400 g witte of basmati rijst
- 400 g hamlappen
- 0.5 el limoensap
- 6 el Conimex Ketjap Manis
- 2 tl Conimex Djahe
- 1 tl Conimex Laos
- 2 el Conimex Wokolie
- 1 zakje Conimex Babi Pangangsaus
- Bereidingstijd 15 minuten
- Aantal personen 4
- Mild gerecht
Bereidingswijze
-
Snij de hamlappen in reepjes. Meng het vlees met 0,5 el citroensap, 6 el Conimex ketjap manis, 2 tl Conimex djahé, 1 tl Conimex laos en eventueel wat zout en peper. Laat 10 minuten marineren.
-
Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
-
Verhit 2 el Conimex wokolie, wok het vlees op een hoog vuur gaar en krokant.
-
Voeg al roerende 2 dl kokend water toe aan de Conimex babi pangangsaus mix. Voeg de saus toe aan het vlees, en verwarm ca. 1 minuut mee.
-
Serveer de rijst, met het krokanten varkensvlees en de pangang saus.