Mosselen met witte wijn en knoflook

In de zomer heb ik altijd zin in mosselen! Hoewel het mosselseizoen ook nog na de zomer doorloopt, vind ik mosselen toch in de zomermaanden het lekkerst. Met lekker versgebakken warm stokbrood om goed in het kookvocht te dippen.

En de meest traditionele manier om mosselen te bereiden is in mijn ogen toch wel met witte wijn en knoflook, veel knoflook! In deze versie kook ik ook wat room mee, omdat dat de smaak nog voller en romiger maakt en dus lekkerder!

Een heerlijk mosselgerecht dus met room, knoflook, witte wijn, visbouillon en lente uitjes. Een mooie balans tussen romig en vol met een scherp randje van de knoflook en de lente uitjes.

Voorbereiding 15
minutenmin
Bereiding 10minuten
Totale bereidingstijd: 25minuten

Ingredients

  • 2 kg mosselen
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 ml droge witte wijn
  • 125 ml kookroom
  • 0,5 visbouillonblokje
  • 4 lente uitjes
  • handvol verse peterselie

Dit overheerlijke gerecht is van Eviekookt.nl

Write A Comment