PASTA SALADE MET GEROOKTE KIP
Een heerlijke, zomerse pastasalade met gerookte kip, spekjes en roomkaas.
- 50 gram pasta naar keuze
- 200 gram gerookte kipfilet
- 75 gram spekreepjes
- 4 eetlepels kruidenroomkaas
- 15 cherrytomaatjes
- 2 bosuien
- 2 flinke handen rucola
- Zout en peper
BEREIDINGSWIJZE
-
Kook de pasta volgens de bereidingswijze (al dente) op het pak.
-
Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant.
-
Snij de cherrytomaatjes in vieren en snij de bosui fijn en de gerookte kip in reepjes of blokjes
-
Spoel de pasta na het koken kort af onder de koude kraan zodat het niet verder gaart.
-
Voeg de philadelphia kaas toe zodat het nog iets kan smelten door de warmte van de pasta.
-
Voeg nu cherrytomaatjes, bosui, spekjes, rucola, en gerookte kip toe. Breng naar wens op smaak met zout en peper. Wees zuinig met het gebruik van zout, de spekjes brengen alles al lekker op smaak. Roer alles goed door. Eet smakelijk en geniet van je pastasalade met gerookte kip.
